Kontakta oss nu!

Arbetsområden

Byggskadeteknik är specialicerad på byte av syll och golvkonstruktioner, ovan har du lite mer information över varje arbetsområde!

En valig iaktagelse för dem som tittar på hus från 70-talet och 80-talet är följande; Har nyligen varit och tittat på 70-talshus med platta på mark och de var besiktigade med anmärkning på fukt i syllen. På 70-talet använde man tryckt virke med en isoleringsremsa under. Alltså ingen riktig fuktspärr mot plattan. Informationen från besiktningsfirma och deras fackmän är att träet kanske inte tar skada i sig men att kombinationen fukt och tryckt virke avger den typiska unkna doften som finns i många 70-talshus. Denna doft kan  ge irritation i ögon och hals, med andra ord kan det förosaka asma och allergir att bo i denna miljö, varför man bör göra ett syllbyte. Problemen ökar oftast med åldern på huset, när betongplattan torkar ur allt eftersom, de torra syllarna som varit fuktig, luktar oftast mer än de som forfarande innehåller fukt.

Virket i sig själv kan vara hur bra som helst men det är byggkonstruktionen som är felaktig, och eftersom det inte finns eller är en bristfällig fuktspärr mellan betongplattan och det impregnerade virket, så ruttnar inte heller syllen, utan i stället bildas en frän lukt och en grogrund för mögel, som har olika styrka i samband med urtorkningen av syllen och när den blir fuktig, sedan kan det skilja rejält mellan olika väggar och lägen. Problemen finns tyvärr i nästan alla av husen från denna tidsperiod, men problem kanske det inte blir förrens den dag man skall sälja dem! Oftast blir de som bor i lukten van med denna, men de som skall flytta dit känner den genast!

När vi gör ett syllbyte eller en renovering av golvkonstruktion. Erbjuder vi Er en offert inom 10 dagar, där i första hand ett fast pris avtalas på både golv och syllbyte, och om andra arbeten tillkommer utförs även detta emot ett fast pris, om inte Du som kund har andra önskemål. 

När det sedan gäller byte av syll finns det möjlighet att välja om bytet skall genomföras från insidan eller utsidan av fastigheten, det beroende på byggnadskonstruktion och efter kundens önskemål. Vi söker efter att skapa minsta möjliga problem för våra kunder, och när vi arbetar från utsidan med syllbyte återställer vi fasaden med det ursprungliga teglet om det inte har skador från början!

Byggskadeteknik utför sanering, rekonstruktion och renovering av: Fasader, Krypgrunder, Källare, Golv, Bjälklag, Väggar, Syllar, Reglar, Vindsutrymmen och Tak.

Byggskadeteknik är specialiserat på att: Bygga och renovera för en frisk boendemiljö. Vi använder miljövänlig ytbehandling och sunda material. Löser fuktproblem, ventilationsproblem och andra byggskador. Åtgärdar vattenskador och löser problem med fukt och mögel i golv och syllar.

Byggskadetekniks styrkor: Duktiga kvalitetsmedvetna medarbetare. Högsta kvalitet på material, produkter och arbetsutförande. Stort kontaktnät med kunniga skadeutredare och underentreprenörer. Våra entreprenader kontrolleras av bl.a. fd: Småhusskadenämndens konsulter och av dem som är besiktningsmän och skadereglerare. Vi har mångårig branschvana, likt många andra företag i branschen lämnar även vi garantier på våra utförda konstruktionsarbeten, vår garanti är på 20 år, men framförallt gör vi ett riktigt professionellt jobb till dig, så att du kan känna dig trygg efter att vi åtgärdat ditt hus problem. För vilken fastighetsägare vill ha problem igen efter 10 till 20 år trotts löften om generösa garantier.